Na ostatnie spotkanie zaprosiliśmy do znanego nam już doskonale lokalu dla fanów cygar, czyli na Podwale do Bar and Books. To było nieco wyjątkowe spotkanie bo takie Choinkowe z poczęstunkiem wigilijnym i nie tylko. W menu było:
Kanapki Wigilijne:
ze śledziem i warzywami
z łososiem wędzonym i warzywami
z pastami ziołowo-serowymi i warzywami
z serem pleśniowym i warzywami
z mięsem pieczonym i warzywami
Śledź:
w oleju z cebulką
w śmietanie z jabłkiem
Przystawki:
Rybka po grecku z jarzynkami
Schab po warszawsku z nadzieniem chrzanowym
Roladka z grillowanej cukinii z serem feta
Kluski z makiem, bakaliami i miodem
Kutia
Sałatki:
Z serem feta, oliwkami, sałatą lodową, cząstkami świeżo krojonego pomidora i ogórka zielonego z sosem vinegrette
Śledziowa z gotowanymi ziemniaczkami
Jarzynowa domowa z porem i majonezem
Dodatki: masło, pieczywo
Zupy:
Barszczyk czerwony
Zupa grzybowa z łazankami
Dania gorące:
Bigos wigilijny ze śliwką
Karp smażony
Pierogi wigilijne z kapustą i grzybami
Desery: sernik, piernik

Subscribe To Our Meeting Update Newsletter

Join our mailing list to receive the updates about coming club meetings.

You have Successfully Subscribed!